dinsdag 6 december 2022

Droog

Ja, het was fris gisteren ,maar wel droog . Niet veel op het land gedaan , daar was het erg nat . Niet erg hoor , in de winter is het altijd wat minder . Het land heeft water nodig , dus klaag niet . We hebben in de winter regen nodig , zodat de voorraad weer aangevuld wordt . Hoop natuurlijk altijd dat er geen overstromingen komen, geen landslide`s en dat soort dingen. Maar regen op zich , geen probleem . Hoort er bij . In de bergen is het al echt koud, zo rond het vriespunt . Dus denk niet dat het altijd zomer is op Madeira . Het grote voordeel is wel , als je wat warmte wil pakken , kun je altijd richting de oceaan aan de zuidwest kant van het eiland gaan. Daar is het altijd wel een flink stuk warmer . 
Goed , wat wordt het vandaag ? We krijgen regen , maar dat is wat later in de middag , of zelfs vanavond . Dus denk dat ik deze week maar even rustig aan doe . Het kan allemaal meevallen , maar het lijkt er op dat het een paar dagen nat blijft .
Ben dus maar een beetje aan het puzzelen , wat aan het rommelen . Gewoon wat bezig . Ook in de keuken . Gisteren Pimpinela gemaakt . Is familie van komkommer en pompoen. Groeit hier tegen de klippen op . Je hoeft het niet eens echt te telen . Ook vaak langs de kant van de weg . En ik leer het steeds beter te gebruiken . Maar goed , ga even ontbijten en als het lichter is voor de tweede keer met Casper lopen. Voor nu, blijf gezond    


Ponta do Pargo 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten