woensdag 9 maart 2022

Portas da Vila

 Gisteren weer gelopen met Sao. Toen ik haar op ging halen waren we nog niet helemaal zeker waren we zouden gaan lopen. Werd het Fanal , of zouden we toch naar Porto Moniz gaan ? We zijn dus richting Porto Moniz gegaan en zijn wezen lopen even voor Porto Moniz. We hebben onder andere langs levada de moinho , wandel route PR7 . We hadden de auto voor de post van de polícia florestal geparkeerd . Eigenlijk nooit opgelet daar , we hebben er natuurlijk vaker gestaan , maar daar heet het dus Portas da Vila. Weer wat geleerd . 
De wandeling was mooi, het is een levada die wel wat weg heeft van Levada dos Cedros . Op sommige plekken ook erg donker . Ook het onderhoud aan de levada is niet je van het . Veel water over het pad, en om sommige plekken zie je de schade door dat water . Het was dus goed uitkijken. Toen we aan het eind van de levada waren , besloten we terug te gaan via de weg . Doen we niet graag , maar het was veiliger . Als je terug gaat loop je meer naar beneden en ook de treden van verschillende trapjes waren behoorlijk beschadigd.
Ook via de weg is er genoeg te zien , we hebben weer wat plekjes en zo gezien waar we nog wel naar terug willen en daar eens extra te kijken. Al met al hebben we goed 15 km gelopen . Droog , lekker wandelweer , niet te koud en niet te warm. Wat wil je nog meer . Toen ik thuis kwam bleek dat Renée door haar rug te zijn gegaan. Ze heeft vaker last van haar rug , hernia . Dus nu eerst maar weer even rustig aan en kijken wat dat gaat doen. Is lastig en pijnlijk , maar niet veel aan te doen . We gaan het zien. 
De bedoeling is vandaag wat op het land te gaan doen. Er moeten nog de nodige plantjes de grond in. Dus druk genoeg . Voor nu, blijf gezond 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten