woensdag 16 februari 2022

Aardbeving

Vanochtend om even over half vijf hadden we een , voelbare , aardbeving. Zet dat er bij , een voelbare . We hebben hier best vaak een aardbeving , maar de meeste zijn zo klein dat je ze niet voelt.
Ik was al wakker en stond gelijk op en kijk even naar buiten. Het was niet zo dat het hele huis stond te schudden , maar een zwaar gerommel. Het was kracht 5.2 en ongeveer 50 km te zuiden van Funchal . Op zee. Werd op het hele eiland gevoeld . Niet door RenĂ©e , die slaapt nog.
Kon nog niet zien of er enige schade is , en dan bedoel ik niet aan het huis , dat ziet er wel aardig uit. Maar bijvoorbeeld bij de levada , of er stenen naar beneden zijn gekomen. Ben al wel met Casper wezen lopen , maar zag zo gauw op de weg naar beneden niets bijzonders . Al hoe wel de vogels die ik normaal rond dit tijdstip hoor, nu allemaal stil waren . Maar goed , we weten de gevaren . 
Gisteren natuurlijk wezen lopen met Sao .We hebben een redelijk rustige wandeling gedaan. Gewoon niet te steil, en maar 12,5 km. Sao moest gistermiddag weer een school voor een vergadering , en dus kun het niet te gek. We zijn van plan om volgende week weer naar Rosario te gaan , maar alles zal afhangen van de omstandigheden , zo als altijd . Het was weer een fijne wandeling , op het eind was het zelfs warm. We gaan zien wat deze dag ons brengt . Voor nu, blijf gezond 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten