woensdag 24 augustus 2022

Gelopen

 Gisteren , dinsdag , natuurlijk weer gelopen. Hoewel , natuurlijk ? Volgende week dus niet . Dan is São op het vaste land. Gaat ze haar dochter bezoeken , die op het vaste land werkt als dokter . Maar goed , deze week dus wel gelopen. We zijn eerst naar Camacha en hebben daar São haar auto neer gezet, bij het huis van haar moeder . Toen zijn we door gereden richting Santo da Serra en daar ergens de auto neer gezet . Hier is een link naar de route , voor de echte liefhebber . 
Daar hebben we heerlijk gelopen . Gelukkig niet te warm , er stonden de nodige bomen en grote struiken die voor genoeg schaduw zorgde . Dat was wel fijn. Het was redelijk warm, maar toch goed te doen. Het begin was aardig zwaar , de afdaling was lastig , veel bladeren op de grond, wat het weer glad maakte . En omdat we dit pad voor het eerst liepen , moet je wel even goed uitkijken. We kwamen bij de levada dos Tornos , daar  hebben we wel vaker langs gelopen , maar nu zijn we naar het begin van de levada gegaan . Toen een stukje terug en weer naar beneden. Elke keer dat je naar beneden loopt moet je natuurlijk wel beseffen dat je ook weer omhoog moet . Maar goed , we kwamen toen bij de levada Nova , maar dat is niet de zelfde als die vlak bij ons huis . Voor de nodige verwarring , worden de namen hier regelmatig meerdere keren gebruikt . Dus er zijn rivieren of levada´s met de zelfde namen op verschillende plaatsen op het eiland, heerlijk. Maar goed , ook daar zijn we naar het begin gelopen , Madre de levada Nova . Toen nog ongeveer drie kwartier langs de levada en toen terug. De terug weg viel erg mee , we wisten nu natuurlijk waar we precies heen moesten en waar de moeilijke punten zaten . Het was weer een heerlijke wandeling van iets meer dan 11 kilometer .
Toen ik thuis was nog even met Casper wezen lopen , die moet altijd even met de baas uit . En daar heeft hij natuurlijk ook recht op. Al met al weer een mooie dag . Voor nu, blijf gezond .







Geen opmerkingen:

Een reactie posten