woensdag 19 januari 2022

Nat en koud

 Zo , we hebben het weer gedaan. Niet zo als we hadden bedacht , maar je kunt ook niet alles hebben . Sao kwam gisteren al om half zeven  in de lucht wat ik dacht over het weer . Had de kaarten al bekeken en het leek aan de noordkant wel wat minder te zijn. We spraken af om gewoon naar de koffie te gaan in Ribeira Brava en dan weer te kijken.
Toen we in Ribeira Brava waren zagen we daar dat de straatverlichting was uit gevallen. Toch naar Rosario gegaan en daar Sao haar auto neergezet . Wij naar de Serra . Bij Estanquinhos was het erg slecht , regen , mist en ook nog eens hagel . Dus gewoon terug naar Rosario. Daar besloten we , ondanks de regen , om gewoon te gaan lopen , maar de wandeling omgekeerd te doen.
Zo gezegd , zo gedaan. En het was maar heel goed dat we niet naar beneden zijn gelopen , het was omhoog al lastig genoeg . We hebben het ook niet helemaal gedaan, We kwamen omhoog tot Levada Encumeada. Toen we daar waren aangekomen , besloten we rechtsaf te slaan en naar de ER 208 te lopen . Nu moet je je niet te veel voorstellen van een straat met een nummer . Het is een onverharde weg , veel rosten en keien en met deze regen leek het meer een rivier dan een pad. Maar goed , het was in vergelijking met andere padden redelijk te doen . Toe we bij de levada Faja do Rodrigeus waren , zijn we dien gaan volgen tot Rosario . Moesten onderweg nog wel even door een riviertje . Hadden natuurlijk al eerder een riviertje over gestoken , maar lagen nog redelijk wat rosten in waar we op konden staan. Bij de laatste was dat niet mogelijk en moesten we er gewoon door heen. 
Toen we in Rosario waren , bij Sao haar auto, zijn we eerst maar even een koffietentje in gegaan en heb ik een warme chocomel genomen en Sao een grote koffie . Even opwarmen. Maar goed, het was koud, nat en vermoeiend . Maar de moeite waard . Voor nu , blijf gezond . 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten