donderdag 12 oktober 2023

Gelopen

Gisterochtend best wat gedaan . Ben nu beneden zo goed als klaar met schoonmaken. Kate is geweest en heeft ook nog even op het land meegeholpen . Dus dat schoot wel op. In de middag nog even goed 13km gelopen met São gelopen .
En het is nog steeds warm tot heet. De weerwaarschuwing voor hoge temperaturen word steeds verlengt en duurt nu tot en met zaterdag. Maar of het dan over is , wie het weet mag het zeggen.
Gisteren laat in middag was er een nieuwe brand in Prazeres . En daar hebben ze een hotel geëvacueerd . De mensen moesten naar de sportschool . De brandweer was nog steeds aan het nablussen bij Rabasal , wat in de zelfde gemeente is . En later in de nacht brak er bij Paul do Mar ook brand uit. Ook dat is Calheta . Daar hebben de bewoners het geluk zelf in de kiem kunnen blussen . Ze zijn wel een uurtje bezig geweest , en of het weer niet is opgelaaid , laten we het hopen.
Maar goed , is om jullie de indruk te geven wat er zoal gebeurd Het was tot oktober een redelijk jaar wat betreft branden , maar deze maan dis het echt raak. Laten we hopen dat het snel koeler word en dat het gaat regenen . Voor nu, blijf gezond .

 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten