maandag 9 oktober 2023

Heli

Wat een geluk , we hebben een helikopter op het eiland voor het bestrijden van de branden. We hadden de afgelopen dagen behoorlijk wat branden in een straal van een kilometer of zes . Dus veel in de buurt . De heli vlog af een aan. De vallei hangt al een paar dagen in vol met rook. De auto , terras , tafel , stoelen zitten onder de as. Maar het lijkt , voor nu , uit te zijn. De branden waren moeilijk te bereiken , de brandweer op de grond was er ook bij , maar zonder heli was het een heel ander verhaal. Was toch best vlak bij huizen en een kapelletje hier vlak bij. Dat stond eerst helemaal verstopt , maar nu kun je het goed zien staan. Alles er omheen is verbrand. Het was het hele weekend als op je op het vliegveld was, wat een herrie , maar ik klaag niet . Fijn dat we hem hebben de Heli.
Niet veel op het land kunnen doen , moest wel de water toevoer voor mijn land weer eens regelen. Was weer wat lastig , de tank liep niet vol, maar nu is het weer geregeld . Ben er wel een uurtje of wat mee bezig geweest , en dat met dit weer . Maar goed, je zult met dit weer maar branden blussen .
Vandaag lopen met São. Maar even zien hoe en wat . Het is warm. En dat geeft altijd wat problemen . Maar goed , we weten dat . Rustig aan en niet te zwaar . Voor nu, blijf gezond .


De heli 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten