woensdag 4 mei 2022

Het begin

 Zo, net kwart over vijf geweest . De was draait , de hond is uit geweest . Weer een mooi begin van een nieuwe dag .
Gisteren met Sao wezen lopen . Het plan was om naar Corall das Freiras te gaan. Maar we besloten om dat toch maar niet te doen. Niet om de wandeling, maar om de weg er naar toen. Er is op dat tijdstip best veel verkeer op de weg , en Sao had er geen goed gevoel bij. En je moet altijd naar je gevoel luisteren als je dit soort wandelingen doen . Nu zijn er nog zat plekken om te lopen , dus we besloten naar levada das Torno te gaan . Is aan de noord kant van het eiland. 
Toen we in de buurt van Sao Vincente kwamen , was het erg grijs en regende het. Sao twijfelde of we niet van de regen in de drup waren gegaan. Maar toen we op onze plek waren aan gekomen, de auto hadden geparkeerd , bleek de regen erg mee te vallen en hebben we een paar uurtjes heerlijk gelopen. Geen kip en of mens gezien. Wel een paar lokale mensen , maar meer uit de verte . Geen toeristen , en geen wandelaars . 
We hadden daar wel valer gelopen, waar niet , maar waren nog nooit naar het begin punt van de levada geweest , dus nu gedaan . Was niet te moeilijk, maar we moesten wel twee keer een , droge , rivier oversteken. En dat kan soms best lastig zijn , omdat de rotsblokken wel nat en glad waren . Maar goed, we hebben het weer gedaan en het was prachtig.
De verwachtingen zijn dat het aankomende week 26 a 27 graden gaat worden en we gaan volgende week dinsdag in de middag lopen . Sao heeft in de ochtend een vergadering. Dus maar even goed kijken waar we heen gaan. Voor nu, blijf gezond.

Het begin van levada das Torno



Een smal pad 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten