maandag 12 september 2022

Wennen

 Zo , we gaan weer beginnen aan een nieuwe week en het zal wel weer even wennen worden. De schoolvakantie is nu echt over . Afgelopen vrijdag , rare dag , zijn de scholen weer begonnen . Maar laten we het maar op vandaag houden en dan is alles weer anders . Sao haar vrije dag is nu op de vrijdag . En Kate komt vanaf deze week op woensdag . En morgen gaan we de kachel aansluiten . Even een pijp door de plafond en dak maken. Dus , even wennen .

Maar dus hebben we afgelopen vrijdag gelopen . Het was droog en en best warm . We zijn naar de Serra geweest , en hebben op Vereda do Fanal gelopen . Is op zich geen lastig pad , maar het is in de loop der jaren wel slechter geworden . Onderhoud is soms een lastig iets en dit pad is niet echt onderhouden . En er zijn nog al wat traptreden op dat pad . Erg ongelijk  en veel van de aarde tussen de traptrede is weg gespoeld . Dus veel gaten . Lastig te lopen en zwaar . Maar goed , we hebben toch lekker gelopen. Beetje goed uitkijken en dan gaat het wel . We hebben onderweg ook nog de nodige bramen geplukt , Sao gaat jam maken . Nog even en we kunnen ook weer kastanjes en walnoten zoeken terwijl we lopen . De herfst is een heerlijke tijd .
Afgelopen zaterdag middag kregen we wat regen en gisteren heeft het een groot gedeelte van de dag geregend. Maar vanochtend was het droog , wel bewolkt . De verwachtingen zijn voor vandaag ook de nodige regen , maar toch wat minder dan gisteren . En het beloofd morgen , dinsdag nog droger te worden. We gaan het zien . Voor nu , blijf gezond .




Orquidea Vanda na nossa árvore de louros





Geen opmerkingen:

Een reactie posten