dinsdag 27 februari 2024

Gelopen

Zo, hebben er gisteren weer bijna 15km opzitten. Heb natuurlijk eerst Casper even goed uitgelaten en rond kwart over zeven naar São gegaan. Die opgepikt en zijn toen eerst even bij Atouguia een bakkie gedaan . Natuurlijk altijd wel wat koffie hebben voor dat we gaan lopen en we hebben zo onze vaste adresjes voor dat.
Vanaf daar zijn we naar Fanal gegaan. Hebben de auto langs de ER209 geparkeerd , maar wel zo dat we geen last zouden hebben van anders die ergens parkeren. Maar het weer was zo dat het niet druk zou worden.
In het begin was het nat , koud, veel wind. Heb op FB een filmpje staan waar dat goed te horen en zien is. Gelukkig was het na een paar kilometer heel anders . We kregen beschutting en het werd droog. Het idee was om naar beneden te lopen , naar Chão da Ribeira . Een mooie , maar best zware wandeling . Je gaat van 1250 meter naar 380 meter . En het rare is dat we deze wandeling bijna altijd met dit soort weer doen.
Maar goed , we wisten waar we aan begonnen , hoewel ik moet zeggen dat São de wandelingen vaak wat minder zwaar inschat dan dat ze eigenlijk zijn. Het is mooi om te doen , maar je moet constant alert zijn.
Toen we beneden waren moesten we naar het pad omhoog , want dat is natuurlijk wel het gevolg van naar beneden lopen , je moet weer omhoog. En dat was nog eens ongeveer 2km . Toe begonnen we aan het pad omhoog . En dat is zeker net zo zwaar als naar beneden gaan. De steps zijn zo ongelijk , soms met stenen , soms hout . Noem maar op . En toen we boven kwamen moesten we nog een stukje langs de ER209 lopen. En daar boven , je raad het wel , regende het weer . En nu een stuk harder. En dat was ook nog eens 1.5km. In de wind en regen. 
We waren dus erg blij dat we bij de auto waren . Onze regenjassen uit en op weg naar huis . We klagen nooit over het weer . We hebben water nodig , ook al was het beneden weer droog. 
Goed , wat we vandaag gaan doen , we gaan het zien. Straks naar Ponta da Sol met Casper . Even een stukje lopen. Voor nu, blijf gezond .

Regen in Fanal 



 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten