maandag 29 april 2024

Reddingen

Nieuwe week. Maar voor de reddingsdiensten was het een druk weekend. Op 15 april zijn we wezen lopen bij Vereda do Pesqeiro . Dat is een steil pad bij Ponta do Pargo , naar een strandje . Er daar heet van het weekend iemand zijn ,waarschijnlijk, voet gebroken . Dus de heli er naar toe. Dat ging niet lukken , er was te veel wind. Dus toen , de Duitse toerist , met 14 man daar weg moet halen. Dat moet een flinke klus zijn geweest . Heb dat pad nu zelf een keer of wat gelopen , en is niet niks.
Ook Op de Levada Nova , hier vlak bij in Ponta do Sol was er iemand naar beneden gevallen. Tien meter . Gelukkig niet ernstig gewond . Ook bij Caldeirão Verde moesten ze iemand redden . Daar viel afgelopen zaterdag een kind van vier jaar 8 meter naar beneden . Het wordt steeds drukker en sommige plekken zijn echt gevaarlijk . Veel mensen onderschatten het en hebben verkeerde schoenen , geen wandelstok, of zijn gewoon in een slechte conditie. Weet natuurlijk niet hoe het met deze mensen was hoor, maar loop best wel wat , zie veel , en verwonder mij. 
Maar goed , het is maandag . Ga straks weer wandelen . Even kijken waar , het is wat dreigend. Denk niet dat het veel gaat regenen , maar er is vannacht wel wat gevallen . Dus de kans dat het hier en daar wat glad is , kan altijd. We gaan het zien. Woensdag ga ik waarschijnlijk ook weer lopen . 1 Mei is hier een vrije dag he . Dan wel zeker goed kijken waar , iedereen gaat de bergen in , ook politieke partijen geven BBQ´s in de bergen . En daar wil je niet tussen zitten . Voor nu, blijf gezond.

 

Heli bij Ponta do Pargo 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten