vrijdag 26 april 2024

Vrijdag

Zo, het is vrijdag . Je kon gisteren goed merken dat het een vrije dag was .  Ben rond half acht richting Camacha gegaan en heb daar São opgehaald . Ze was bij haar moeder om dat ze woensdag avond in Funchal moest zijn.
We zijn richting Montado do Pereiro gegaan. We hebben de auto daar neergezet en zijn daar een hele smalle levada gaan volgen. São had hem wel eens een stukje gevolgd , maar nu gingen we een stuk verder . Het is daar mooi lopen , was wel wat fris op sommige momenten. Maar het is dan ook dicht bij de Ribeira Frio. En de naam verraad het al , de koude rivier. En dat merk je echt.
Het was gisteren dus wel een vrije dag , en dan gaan er veel mensen op uit. Gelukkig gaan lokale mensen veel picknicken of BBQ-en , en hadden we zelf er niet te veel last van . Weten altijd wel onze route zou uit te zoeken dat we niet al te veel mensen tegen komen. 
Op sommige plekken is het echt te gek aan het worden . Zag weer wat foto´s online , daar wil je echt niet tussen staan. In de file om over een pad te lopen . Echt niet . Men probeert het op te lossen om op sommige plekken een soort systeem te gebruiken dat je moet betalen om er te mogen lopen. Maar dan , gelukkig , telt dat niet voor lokale mensen . En het houd de toeristen niet tegen . Maar goed , de padden die wij nemen zijn niet echt voor de toeristen . 
Het was weer ene fijne wandeling , elf kilometer . En was nog op tijd thuis zou dat ik in de middag nog wat het kunnen schilderen .  Nu komt het weekend er weer aan . En dan volgende week woensdag  is het 1 Mei . Ook dat is een vrije dag en dan moet je ook erg goed uitkijken waar je heen gaat . Maar goed, we zien het dan wel weer . Voor nu, blijf gezond.




 
Wat een rust 

Hier zie je mij dus echt niet !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten