donderdag 11 april 2024

Wind uit het oosten

Je voelde het al gebeuren , gisteren . In de middag werd het in Funchal 29,7 graden.  Hier gelukkig niet zo warm hoor . Maar het wordt de volgende twee dagen nog iets warmer . Laten we hopen dat het niet te gek wordt . Er staat weer wel wat meer wind , natuurlijk uit het oosten. Vandaar ook de warmte.
Maar goed, gisterochtend wat in en rond het huis gerommeld en in de middag weer wezen lopen . Een kleine 11km . Niet te gek hoor , een vlakke wandeling van af Lombos dos Marinheiros richting Ponta do Pargo . We hebben hier natuurlijk wel best vaak gelopen , maar we hebben afgelopen jaar een flinke brand gehad aan deze kant van het eiland . En veel lage struiken en riet zijn verbrand . Dus er zijn nu dingen zichtbaar die we lang niet hebben gezien. En er staan hier best wat koeien langs de levada en zelfs op de levada . Al met al was het weer een fijne wandeling . Was om kwart over vijf weer thuis .
Nu even kijken wat het vandaag wordt . Mocht het aan deze kant van het eiland hier ook zo warm worden , dan zal ik mijn plannen voor vandaag misschien wat moeten aanpassen . Ga even over zeven uur wel met Casper een flink stuk lopen . Dat is langs de Ribeira da Ponta do Sol , dat is zo wie zo al een stuk koeler . Ook wonen we bij de rivier hier in Tabua , dus het is hier redelijk uit te houden . Maar boven op het land kan het toch best erg warm worden. We gaan het zien. Voor nu, blijf gezond .

 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten