vrijdag 26 november 2021

Plantjes

Boerenkool
Gisteren op het land bezig geweest . Niet de hele dag hoor, gewoon
een paar uurtjes. Heb ook wat foto´s gemaakt van wat er zo al staat en hoe het er bij staat . Ik heb boerenkool , wat je hier op het eiland niet kunt kopen. En dat begint nu aardige plantjes te worden. Zijn er , helaas , niet al te veel, maar we kunnen er zeker een lekker maaltje van maken. Weet niet waarom niet alles op kwam, maar goed, alles wat wel op komt is mee genomen. 
Naast boerenkool heb ik rode kool, bietjes , bloemkool , broccoli, Chinese witte kool, en spruitjes . Je weet nooit wat er goed opkomt , maar bietjes gaat goed. Ook cherrytomaatjes doe het best aardig . Nu maar even kijken hoe ze deze nacht hebben overleeft. Het is harde gaan waaien , en er is ook nog is de nodige regen. Je weet het nooit. Ben dus wel blij dat ik mijn levada´s op het land heb schoon gemaakt . Was hier en daar toch de nodige rotzooi in gekomen en dat is niet zo goed voor het afvoer van het regen water . Normaal gebruik je ze dus om water naar je land te brengen , maar in de winter  loopt dan natuurlijk het water ook van je land.   

Heb er drie van deze en dan aan de kop en staart nog een . Die zijn wat dieper en bredere, de echte aan en afvoer gootjes. En hoe beter je die schoonhoud , hoe beter het is. Net je dakgoot, zeg maar .
Gisteren ook onze covid test gedaan. Iedereen moet nu , voorlopig elke week , zich laten testen . Dus mensen met en zonder vaccin. Een snel test . Kon gisteren bij de apotheek. En als het goed is hebben ze volgende week hier in Ribeira Brava een tent opgezet waar je zo in kunt lopen. Onze testen waren goed, dus we kunnen gewoon weer rustig aan doen. Ga ontbijten en kijken wat de dag ons brengt. Voor nu, blijf gezond . 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten