maandag 23 januari 2023

Beetje regen

 

Eerst maar even terug naar vrijdag . Vrijdag wezen lopen met São. We zijn , via de Via Rapida , richting Monte gegaan . Het plan was om daar de weg af te gaan en via Monte naar Portela. Maar het was al aardig druk , de afslag naar Monte stond al stil op de Via Rapida. Dus we besloten door te rijden naar Machico en zo naar Portela te gaan . Dus zo gedaan. We zijn daar via de levada da Portela naar levada do Furado gelopen , richting Ribeiro Frio . Was een mooie wandeling . Kwamen een twee vrouwen tegen , die de andere kant uit liepen . We zijn door gelopen en naar ongeveer 8 km , zijn we terug gegaan. We moesten toen nog ongeveer drie a vier km , maar we waren de mensen zat . Te druk . En als we het daar al druk vonden , dan is Ribeiro Frio helemaal druk . 
Dus wij weer terug . Het was nat , dus je moest wel goed uitkijken . We waren ongeveer een uurtje op de terug weg toen we de twee vrouwen weer achterop liepen die we eerder tegen kwamen . Ze waren niet helemaal zeker hoe ze moesten lopen en vroegen aan ons of ze mee mochten lopen naar Portela . Dat kan natuurlijk altijd en zo liepen we met ze terug naar Portela. Heb ze wel wat verteld over lopen op Madeira . De een kwam uit Noorwegen , de andere uit het Balkangebied , dus ze waren wel wat gewend. Toch hadden ze geen wandelstok, geen app of kaart en hadden de wandeling toch een klein beetje onderschat . Maar goed , we hebben ze ook een lift gegeven richting Funchal en hebben ze afgezet bij de botanisch tuin. Vandaar kun je makkelijk naar het centrum van Funchal lopen , een taxi of bus pakken . Zelf hadden we toch goed 16 km gelopen , ondanks dat het minder was dan dat we van plan waren .
Verder heb ik de rest van de muur afgemaakt . En nu ga ik zien of ik de andere wanden kan schilderen . Even zien hoe mijn ellenboog zich houd . Ben dus wel bezig , stil zitten daar roest je van he . Ga wat doen , de was zal zo wel klaar zijn, kan die ook weer aan de lijn . Voor nu, blijf gezond .






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten