maandag 16 januari 2023

Langer

 Zo , maandag . En ja `langer ` . Dat slaat op de zonsopkomst en zonsondergang. Het is sinds vrijdag nu ook zo dat de zon iets eerder opkomst . De zonsondergang is sinds 21 december  al 19 minuten later . Dus de dagen worden al weer langer . Vind het vooral erg fijn als het in de ochtend vroeger licht wordt . We zijn dus op de goede weg .
Waar hebben we gelopen op vrijdag ? Had het al gezegd , we zouden naar Santana  gaan en dat hebben we ook gedaan . São had een track gevonden van 12 km , en die persoon die hem had gelopen , had er vijf en een half uur over gedaan . Dat vonden we wel lang , maar goed. De route was makkelijk te vinden , we hadden daar in de buurt natuurlijk ook gelopen . Dus zo gezegd , zo gedaan . Wist dat de wandeling iets langer zou zijn, we parkeerde de auto iets verder weg , maar wat zijn 2 km nou ? En het was de moeite waard . Mooie wandeling , niet te steil . Het begin was wat lastig, men had er aan het pad gewerkt en daarom was het wat smerig en wat lastiger te lopen. Maar toch was het een mooie wandeling met prachtige plekjes . Ondanks dat we twee km meer liepen dan de persoon waar we de track van hadden gedownload , liepen wij de wandeling twee uur sneller . Dus drie en een half uur over 14 km. 
Verder is het van het weekend wel wat fris geweest , vooral op zaterdag . Gisteren was het wat warmer . Maar al met al een aardig weer . Probeer in het weekend nooit te veel te doen , en wat rust te nemen . Ben natuurlijk al tijd wel met de hond aan het lopen , verzorg de kippen en maak het eten. Nu ben ik al weer met de was bezig , ga zo een brood bakken , en als het droog blijft ga ik weer naar buiten . Mocht het wat regenen , dan heb ik in huis ook nog wel het nodige te doen . Dus ga maar even ontbijten . Voor nu , blijf gezond .










Geen opmerkingen:

Een reactie posten