maandag 6 maart 2023

Wind

 Was gisteren een grijze dag . Veel dreiging en in de middag ging het regenen . Maar echt koud, dat ook weer niet . Toen ik vannacht , rond een uur of 3 naar buiten keek, zat het ook behoorlijk dicht. Nu is het weer open, het waait. Het is buiten wel droog, maar alles is zeikes nat. Dus maar even zien wat het wordt vandaag. De verwachtingen zijn dat het vanaf woensdag , donderdag , droger en wat warmer wordt. Ben benieuwd.
Afgelopen vrijdag weer heerlijk wezen lopen. Het was droog, een bonus . We stonden op de heen weg wel even in een file , er was een ongeluk gebeurd op de Via Rappida. Maar als je ziet dat we tot nu toe, en we zijn dit jaar al verschillende keren die kant uit geweest, dit nog niet hadden gehad, viel het allemaal dus wel mee. Weer naar Santo da Serra geweest. Hadden nog een stuk levada te goed, dan hadden we hem helemaal gedaan. Was weer een mooie wandeling , de levada was niet moeilijk en goed begaanbaar . Er stond wel een bord dat de route was gesloten , maar volgens mij hadden ze die ooit eens opgehangen en vergeten weg te halen. Was nergens een landslide of omgevallen boom te zien. Echt , een van de veiligste routes van het jaar , volgens mij. Heb ze wel veel lastiger gedaan. Maar goed, je weet dat wanneer je een bord als dat ziet , je extra op moet passen en het risico hebt dat je de route niet helemaal af kunt maken en je dus na 110 meter , 2 kilometer , of wanneer dan ook je terug moet . Dat risico nemen we dan , want ondanks dat we rustig door lopen na een bord , zijn we niet gek. We kennen het eiland onder tussen wel en weten hoe de mensen werken en denken. São is van hier . 
Goed , zal zo even ontbijten , wat nieuws luisteren en dan de was ophangen. Ben al even wakker , slapen is vandaag weer eens wat minder . Maar goed, voor nu, blijf gezond.



 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten