woensdag 31 mei 2023

Geel

Ja , we hebben een weer waarschuwing , code geel. Het is , nog , droog. Maar heb net ook even op de weerkaart gekeken . En het gaat regenen . En zo tussen 1 en 2 uur vanmiddag hebben we dus het ergste . Gelukkig als het licht is en niet in de nacht . Hoop nog steeds dat het niet zo slecht wordt als dat we daar zien. Het is vooral  de kust. We zitten we vlakbij , maar toch ook wel in een vallei . Je weet het hier nooit wat het wordt. Moet in de ochtend , zolang het droog is , maar even zien of ik nog wat moet opruimen , of iets moet verzetten . Je kunt er niet veel aan doen , gewoon afwachten tot het over gaat .
Gisteren weer in de kamer boven gedaan . Het land kan ik nu maar beter met rust laten , het groeit allemaal toch heel hard , en is nog erg zwaar om wat te doen. Loop elke dag wel even door de tuin om te zien hoe het gaat en of er al verder wat opkomt. Zag dat de pimpinela krijgt al weer fruit. Zijn pas vorige jaar eigenlijk echt het gaan eten . Het groeit hier echt overal , maar nu zorg ik echt goed voor de plant . En denk dat ik dit jaar een hele grote oogst ga krijgen. Heb een foto gemaakt van de ´baby´ vruchten . 
Ga nu even ontbijten . Straks komt Kate . Maar zien wat we vandaag kunnen doen , met het slechte weer op komst . Voor nu, blijf gezond .

De regen tussen 1 en 2 uur vanmiddag 


Baby Pimpinela 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten