dinsdag 4 juli 2023

Bezig

 Las vanochtend in de , lokale , krant , dat er afgelopen vrijdag , in Funchal, een jongetje van 4 jaar , vlak bij zijn huis , in een levada is gevallen. Hij werd mee gesleept door het water . Ze hebben hem er uit kunnen halen en naar het ziekenhuis gebracht. Helaas is hij gisteren overleden. Wil hier mee aangeven dat gevaarlijk kan zijn om hier langs de levada´s te lopen. Weet dat het een kind was, maar zie zo vaak dat  toeristen hun jonge kinderen zomaar langs de levada laten lopen of rennen . Geen besef van de gevaren . 
Maar goed , gisteren ben ik weer een uurtje of wat bij de bananen bezig geweest. Heb er wel een paar staan en de bladeren worden zo nu en dan erg bruin of sterven af. Nu kunnen bananen bomen best hoog worden en dan is het lastig om die bladeren er uit te krijgen . Maar heb nu een zaag op een stok. Wil niet graag op een trap staan met een te korte zaag . Is me gewoon te gevaarlijk. Dus kan nu veel veiliger werken en het ziet er gelijk een stuk beter uit. 
De laatste weken ben ik steeds op dinsdag wezen lopen, maar deze week lopen we weer op vrijdag . Het is nu eenmaal dat werk voor gaat he , normaal toch. En São heeft vandaag weer een vergadering . Weet nog niet hoe het volgende week gaat , wordt nu een beetje druk. Maar goed, we gaan het zien en oplossen . Ga ontbijten en daarna , tegen zeven uur , er weer op uit met Casper voor zijn tweede wandeling. Voor nu, blijf gezond 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten